Skip to content

Jak opróżnić kosz w Gmailu

9 de styczeń de 2022
Gmail logo 1024x574 1

Istnieją dwa sposoby usuwania e-maili z Gmaila: „Archiwum” i „Usuń”. Gdy usuniesz wiadomość e-mail, zostanie ona wysłana do „Kosza”, w którym pozostaje przez 30 dni. Możesz też opróżnić go wcześniej, aby natychmiast zwolnić miejsce.

Chociaż „zarchiwizowana” wiadomość e-mail nie jest w rzeczywistości usuwana, „usunięte” wiadomości e-mail ostatecznie znikają na zawsze. Gmail przechowuje je w „Koszu” przez 30 dni na wypadek, gdybyś zmienił zdanie. Potem znikają na zawsze, ale jeśli chcesz, możesz przyspieszyć ten proces.

Aby opróżnić kosz, musisz otworzyć Gmaila w przeglądarce na komputerze lub na iPhonie, iPadzie lub urządzeniu z Androidem. Użyj przycisku menu „hamburger” w lewym górnym rogu ekranu, aby rozwinąć menu – jeśli nie jest jeszcze rozwinięte – i wybierz „Kosz”.

Dotknij „Kosz” na pasku bocznym.

U góry ekranu zobaczysz komunikat wyjaśniający, że kosz jest usuwany po 30 dniach. Wybierz „Opróżnij kosz teraz”, aby zrobić to teraz.

Wybierz „Opróżnij kosz teraz”, aby zrobić to natychmiast.

Wiadomość z potwierdzeniem upewni się, że chcesz opróżnić kosz. Wybierz „Pusty”, aby kontynuować.

Potwierdź „Pusty”, aby kontynuować.

To wszystko. Ciesz się swoim czystym cyfrowym koszem na śmieci i trochę więcej miejsca na koncie Google.

Czy ten post był pomocny?