Skip to content

Jak usunąć zsynchronizowane informacje w Chrome

21 de lipiec de 2021
img 5bfc694f63cb2 1024x469 1

Gdy logujesz się w Chrome przy użyciu swojego konta Google, cała masa Twoich danych osobowych jest zapisywana i synchronizowana na wszystkich Twoich urządzeniach, ale co zrobić, jeśli chcesz usunąć wszystko, co jest przechowywane w chmurze? Oto jak usunąć zsynchronizowane informacje.

Jak usunąć zsynchronizowane informacje

Jeśli jesteś już zalogowany w Chrome i synchronizacja jest włączona, uruchom Chrome, kliknij swoje zdjęcie profilowe, a następnie kliknij „Synchronizuję z”. Możesz także wpisaćchrome://settings/peopledo omniboksu i naciśnij Enter.

Kliknij swoje zdjęcie profilowe, a następnie kliknij „Synchronizuję z”

Pod nagłówkiem Osoby kliknij „Synchronizacja i usługi Google”.

Kliknij Synchronizacja i usługi Google

Następnie kliknij „Dane z synchronizacji Chrome”, a otworzy się nowa karta.

Kliknij „Dane z synchronizacji Chrome”

Jeśli nie jesteś zalogowany w Chrome na tym urządzeniu, nadal możesz usunąć wszystkie swoje informacje z serwerów Google, przechodząc do strona ustawień synchronizacji konta Googlei zaloguj się przez przeglądarkę — nie musi to być nawet Chrome!

Wpisz swoje konto Google na ekranie logowania


Po wprowadzeniu adresu e-mail i hasła zostaniesz powitany listą wszystkich rodzajów informacji przechowywanych w chmurze. Obok każdego wpisu znajduje się liczba wskazująca, ile z nich jest obecnie zsynchronizowanych.

Lista wszystkich informacji z synchronizacji Chroma przechowywanych na serwerach Google

Przewiń w dół, aż zobaczysz „Zresetuj synchronizację”. Kliknij go, aby usunąć wszystkie informacje z serwerów Google.

Kliknij Resetuj synchronizację

Uwaga:Kliknięcie tego przycisku powodujenie usuń wszystko, co jest przechowywane lokalnie na Twoim urządzeniu. Usuwa wszystko przechowywane w chmurze i wyłącza synchronizację między urządzeniami po zalogowaniu się w Chrome na to konto. Kopia informacji przechowywanych na innych urządzeniach również nie zostanie usunięta.

Kliknij OK.”

Kliknij OK

Po kliknięciu OK pojawi się monit z powiadomieniem, że synchronizacja została wyczyszczona i wyłączona.

Komunikat informujący o zakończeniu czyszczenia danych synchronizacji

Jeśli chcesz pozbyć się również absolutnie wszystkiego, co jest przechowywane na twoim komputerze lokalnym, możesz wymazać wszystkie dane przeglądania z ustawień przeglądarki. Możesz to zrobić, wpisującchrome://settingsdo omniboksu i naciskając Enter. Na karcie Ustawienia przewiń w dół i kliknij „Zaawansowane”.

W sekcji Ustawienia kliknij zaawansowane, znajdujące się na dole strony

Przewiń trochę w dół, aż zobaczysz „Wyczyść dane przeglądania”. Kliknij na to.

Kliknij Wyczyść dane przeglądania


Następnie kliknij „Zaawansowane”, wybierz „Cały czas” z menu rozwijanego, zaznacz wszystkie informacje, które chcesz usunąć z przeglądarki, a następnie kliknij „Wyczyść dane”.

Kliknij kartę Zaawansowane, wybierz z menu cały czas, zaznacz wszystkie opcje, które chcesz usunąć, a następnie kliknij Wyczyść dane

Postępuj zgodnie z instrukcjami, a wszystko, co kiedykolwiek zapisałeś, zrobiłeś lub odwiedziłeś w Google Chrome, zostanie wyczyszczone z Twojej przeglądarki. Następnym razem, gdy wypełnisz formularz, spróbujesz się zalogować, chcesz przejść do tej witryny, którą odwiedziłeś w zeszłym tygodniu, będziesz musiał zagłębić się w swoją pamięć fizyczną, aby wykonać te zadania.

Czy ten post był pomocny?