Skip to content

Kiedy iMessage oznacza wiadomość jako „przeczytaną”?

25 de lipiec de 2021
IMG 9065

Czy zauważyłeś, jak iMessage oznaczy wiadomość jako „Przeczytaną”, gdy druga osoba ją zobaczy? Są to tak zwane „potwierdzenia odczytu” i mogą zapewnić dużo spokoju osobom, z którymi wysyłasz wiadomości. Ale kiedy dokładnie druga osoba wie, że przeczytałeś jej wiadomość?

Zrobiliśmy kilka testów, aby się tego dowiedzieć. Oczywiście, jeśli naprawdę masz paranoję na punkcie potwierdzeń przeczytania, prawdopodobnie całkowicie je wyłączyłeś, ale mogą być świetne dla bliskich przyjaciół i członków rodziny. Nawet wtedy można być ciekawym, kiedy potwierdzenia przeczytania są wysyłane do drugiej osoby, a kiedy nie, więc trochę poeksperymentowałem.

W większości druga osoba nie wie, że przeczytałeś jej wiadomość, dopóki otwierasz aplikację Wiadomości i dotykasz ich wątku rozmowy conversation. Jest jednak jeden duży wyjątek.

Odkryłem, że jeśli przesuniesz powiadomienie iMessage (na ekranie blokady lub w centrum powiadomień) i dotkniesz „Wyczyść”, oznaczy wiadomość jako „Przeczytana”. Dzieje się tak, ponieważ „Wyczyść” jest zasadniczo tym samym, co przycisk „Oznacz jako przeczytany” – nie tylko usuwa powiadomienie, ale informuje telefon (a tym samym jego telefon), że wiadomość jest przeczytana, nawet jeśli nie otworzyłeś aplikacji Wiadomości i nie masz pełnego dostępu do wątku rozmowy.

1627225998 172 Kiedy iMessage oznacza wiadomosc jako „przeczytana

Jeśli masz komputer Mac i używasz do tego iMessage, odkryłem, że możesz mieć okno iMessage otwarte i widoczne, ale dopóki nie jest to aktywne okno na komputerze Mac, nie wyświetli nowej wiadomości jako przeczytanej. Dzięki temu możesz zobaczyć i przeczytać cały tekst bez konieczności wysyłania potwierdzeń przeczytania — to rodzaj zgrabnej sztuczki, która pozwala ominąć wysyłanie potwierdzeń przeczytania, dopóki nie będziesz gotowy odpowiedzieć na wiadomość.

Czy ten post był pomocny?