
Nie robimy tutaj wielu recenzji książek, ale po zakupie tej książki i przeczytaniu jej nie było mowy, żebym dzieląc się tym z tobą, geeki czytelnicy. Nawet jeśli nie gotujesz, na pewno jesz i jesteś maniakiem, prawda? Czytaj!
Przyznam się, że mam nie tak tajną pasję do jedzenia i wszystkiego, co związane z jedzeniem, więc kiedy znalazłem książkę, która wyjaśniła, jak to wszystko działa „pod maską”, wyjaśniłem to z geekowego punktu widzenia , a następnie udostępnia hacki, które pomagają zaoszczędzić czas — to była skończona sprawa.
Zdjęcie książki jest z mojego stolika kawowego, na wypadek gdybyś zastanawiał się, czy ta recenzja jest prawdziwa. Zwróć uwagę na kiepską pracę fotograficzną. =)
Książka
Po pierwsze: ta książka nie jest książką kucharską! Być może są tam jakieś przepisy, ale to nie jest główny temat książki. Jeśli chcesz zrozumieć, dlaczego średnio wysmażony stek jest tak popularny, jak skalibrować piekarnik za pomocą cukru lub co się stanie, jeśli ugotujesz pizzę w temperaturze 1000 stopni.
I nie zapominajmy, jak zrobić lody w 30 sekund… obejrzyj ten film:
To świetna książka, zdecydowanie warta przeczytania.